Lusbehandling

Inga giftämnen betyder ingen resistens

Det finns många medel för behandling av löss på marknaden. Det kan vara svårt att navigera och välja rätt produkt – inte bara för att det finns många tillverkare utan för att det finns två olika typer av lusbehandling med sin egen, speciella verkningsmekanism:

  • Läkemedel med toxisk verkningsmekanism
  • Lusmedel med fysisk verkningsmekanism

Idag har de flesta lusmedlen fysisk verkningsmekanism, då det visat sig att löss i högre utsträckning utvecklar resistens mot många läkemedel med toxisk verkningsmekanism.

Hedrin® verkar fysiskt och utan gifter

Lusmedel med fysisk verkningsmekanism säkerställer att löss inte kan utveckla resistens då de är giftfria. Deras verkningsmekansim är ofta baserad på syntetiska oljor (silikoner) som ger en tunn film på ytan av lusen och täpper till dess andningsorgan. Lusen kvävs inte, syret kan fortfarande tränga igenom den tunna filmen. Men silikon är en bra vattenbarriär och förhindrar att lusen kan utsöndra vatten, vilket den måste kunna göra när den har sugit blod. Matsmältningssystemet blir därför överbelastat och tarmarna sprängs.

 

Det finns också lusmedel med en verkningsmekanism som löser upp lusens skyddande vaxlager när den kommer i kontakt med produkten. Ett exempel på detta är Hedrin Treat & Go® som löser upp detta vaxlager och stör lusens vätskebalans – varefter den torkar ut och dör.

Hedrin® allergimärkt lusbehandling

– perfekt för dig, som inte vill kompromissa

Hedrin® har tre produkter för behandling av löss och ägg. De är helt fria från parfym, parabener och insektsgift och är så skonsamma att de kan användas av gravida, ammande och barn från sex månaders ålder.

Det föreligger ingen risk för resistens, och alla produkterna kan användas så ofta som det finns behov för det.

Se våra produkter

Allergimärkning - för din trygghet

Allt fler människor har idag problem med allergi och olika typer av hudirritation. Som konsument kan det vara svårt att räkna ut vilka ämnen man ska undvika och om de finns i en viss produkt. Du behöver inte tänka på det när du väljer Hedrin då alla Hedrin-produkterna är AllergyCertified märkta - en internationell allergicertifiering.

AllergyCertified loggan är en garanti för att det inte finns några allergener i produkten och att den på ett säkert sätt kan användas så ofta som det finns behov för det.

 

Löss och resistens

De senaste åren har man ofta talat om resistenta löss. Ett antal studier har också påvisat att löss som varit resistenta mot de toxiska läkemedel som tidigare använts i stor utsträckning. De toxiska läkemedlen innehåller olika typer av insektsgifter som påverkar lusens nervsystem och dödar dem. På ett sätt mycket effektivt. Problemet är att om en lus överlever behandling med den typen av gift blir den resistent. - och läkemedlet blir ineffektivt!

De fyra olika Hedrin®-produkterna har en fysisk verkningsmekanism på löss, vilket gör att de inte kan utveckla resistens. De kan inte vara resistenta mot en produkt som kapslar in dem fysiskt, vilket innebär att du säkert kan använda Hedrin® så ofta du behöver behandling. Det fungerar varje gång.