Hedrin® Once

- perfekt för dig som nöjer sig med en enda behandling

Hedrin® Once

- perfekt för dig som nöjer sig med en enda behandling

Produkt beskrivelse   |   Instruktioner   |   Effekter

Hedrin® Once är den perfekta lösningen för dig som endast vill ha en enda behandling. Den lättflytande gelen fördelas jämnt över håret och kan tvättas ur efter bara 15 minuter. Med Hedrin® Once är det inte nödvändigt att upprepa behandlingen efter 7 dagar. Produkten dödar både löss och ägg.

Produkten finns som spray och är lätt att applicera i håret och hårbotten.

Hedrin® Once finns i storlekarna 60 ml och 100 ml. 60 ml flaskan räcker till en behandling av medellångt hår av normal tjocklek och en flaska på 100 ml är tillräckligt för två barn i de flesta fall, eftersom återbehandling inte är nödvändigt.

Hedrin® Once gnuggas in i torrt hår, ända ner i hårbotten. Låt det verka i 15 minuter. Låt håret lufttorka (får ej fönas). Kamma inte håret medan behandlingen verkar.

Direkt efter behandlingen ska man använda schampo. Det är viktigt, att schampot appliceras före vattnet, annars kan det vara svårt att skölja Hedrin® Once ur håret. Håret kan behöva tvättas två gånger. Man behöver inte kamma håretefteråt.

Hedrin® Once verkar genast genom att kapsla in både löss och ägg. Dimetikonet tränger in i lössens kroppsöppningar och förhindrar lössen från att göra sig av med överflödig vätska. Det medför en vätskeansamling som belastar lössens tarmsystem och gör att tarmarna sprängs. Innehållet av penetrol hjälper dimetikonet att tränga in i äggen så att de också dör.

Både löss och ägg utrotas till 100 % vid en enda behandling.

Allergimärkning

Hedrin® är de enda lusprodukterna på marknaden som har en allergimärkning – AllergyCertified.

Dokumenterad effekt

Alla produkter från Hedrin® är kliniskt testade och deras effekt är vetenskapligt dokumenterad.

Mild och skonsam

Alla produkter från Hedrin® är så hudvänliga, att de kan användas av gravida kvinnor, ammande och barn från sex månaders ålder.

Övriga Hedrin® produkter

Hedrin®
All in One Shampoo
– perfekt för dig som nöjer dig med en enda hårtvätt
Hedrin
Treat & Go®
- behandling för alla på spång eller vid läggdags
Hedrin®
Original
- behandling för alla med tjockt och lockigt hår
Hedrin
Protect & Go®
- skydd för alla som vill slippa löss

Frågor och svar om löss

Löss har varit en källa till irritation bland människor i tusentals år. Och det finns inget som tyder på att de kommer att försvinna inom kort. En vuxen lus lever bara cirka 30 dagar, om den har en värd. Annars lever den maximalt 48 timmar, men redan efter några timmar blir den uttorkad. Under sitt korta liv genomgår den tre nymf stadier.

Därefter är den vuxen och redo att fortplanta sig och det gör den omedelbart efter att den genomgått sista nymf stadiet.

Läs mer här